Odată cu trecerea anilor ne creăm obiceiuri, obiceiuri de care ne este greu să ne debarasăm. Dar timpul nu stă în loc, și odată preferatul tău stil vestimentar se poate întoarce contra ta.

Descope.ro averizează: vizual adaugi ani dacă:

1. Încalci proporțiile

1-proportii-incorecte

De fiecare dată când derești să fii în pas cu moda nu uita de proporții. Și cel mai important: toate hainele trebuie să fie pe mărimea ta. Un lucru mic va crea pliuri inutile, iar unul prea mare va arăta confuz și va ascunde părți ale corului cu care te poți mândri.

2. Alegi accesorii din aceeași gamă

2-accesorii-din-aceeasi-gama

Poșeta, pantofii și cureaua de aceași culoare vorbesc despre un trend de modă depășit (mai ales dacă există un print la modă pe accesoriu). Pentru a crea o imagine de lux este de ajuns să adaugi un element la modă, iar celelalte să fie în tonuri neutre.

3. Uiți de curea

3-nu-folosim-cureaua

O haină bufantă aduce cu sine o silueta grea și fără formă, adăugându-ți ani și kilograme în plus. Creează-ți un obicei să tinzi spre o siluetă de "clepsidră" și imaginea ta va fi tot timpul irezistibilă.

4. Iubești stilul retro

4-stil-retro

Moda este ciclică, dar nu este cazul să rămâi blocată într-un stil de zeci de ani. Chiar și un lucru atât de universal cum ar fi blugii, pot adăuga ani, dacă nu respecți relevanța modelelor. De exemplu, blugii arși au un aspect învechit și doar îți va adăuga câțiva ani în plus. Lăsă acest model pentru cei care nu au 20 de ani și alege blugi care vor scoate în evidență demnitatea figurii tale.

5. Continui să cumperi haine pentru adolescenți

5-cumperi-haine-pentru-adolescenti

Cu vârsta, stilul trebuie să se schimbe. Nu continua să purți ceea ce îți plăcea la 16 sau 20 de ani. Blugi cu pietre și tricouri cu desene animate nu-ți vor crea o imagine mai tânără, ci vor crește doar contrastul de vârstă. În cei mai simpli blugi și tricou fără imprimeu vei arăta tânără și în vogă.

6. Porți părul lung și drept

7-par-lung-drept

Parul lung și drept accentuează schimbările feței aduse de vârstă. Alege o tunsoare scurtă și cu stil. Dacă nu ești pregătită pentru schimbări radicale, sunt potrivite și tunsorile cu mai multe straturi puntru o față mai rotundă și mai tânără.

7. Utilizezi bronzul pe toată fața

10-bronz-toata-fata

Bronzul pe nas, frunte și bărbie accentuează porii și adaugă vârstă. Aplică bronzul sub formă de 3, începând de la mijlocul frunții prin templu de-a lungul obrajilor, apoi te deplasezi de-a lungul liniei maxilarului până la bărbie. Astfel vei sublinia demnitatea feței tale și vei arăta odihnită.

8. Nu te machiezi

11-fara-machiaj

O mare importanță în determinarea vârstei unei persoane o au buzele, ochii și sprâncene: odată cu vârsta buzele tind să devină mai subțiri, iar sprâncenele își pierd din culoare. Cu ajutorul machiajului, vei șterge de pe față toate chimbările aduse de vârstă. Nu uita să utilizezi machiajul, dar nu experimenta cu culori nenaturale.

9. Preferi nuanțe întunecate ale rujului

12-ruj-untunecat

Rujul întunecat face buzele mai mici, prin urmare, adăugând vizual câțiva ani. Dacă nu puți refuza această tendință, atunci alege nuanțe suculente de fructe de pădure, iar rujul rece dăruiște-l surorii mai mici.

10. Zâmbești puțin

13-zambiti-mai-des

Studiile au arătat că zâmbetul ne ajută să arătăm mai tineri în ochii străinilor. Este un motiv minunat de a zâmbi mai des!